Trouwen in het park, waar moet ik op letten

Het is erg spannend om te gaan trouwen. De meest beladen ‘ja’ die je ooit zal uitspreken. Daarbij denk je al gauw aan een mooie locatie voor de vereniging. Wat is er beter dan een park in zonlicht. Terwijl een bruiloft vaak vlekkeloos verloopt, is dit geen garantie voor iedereen. Je zal op wat dingen moeten letten. In het openbaar trouwen is begrijpelijk, het is de belangrijkste dag van je leven en je wil dat aan de wereld laten zien, evenals je liefde voor je partner. Toch vragen veel parkmanagers om tevredenheid met een beperkte ruimte. Zo zijn er nog meer kwesties die je in gedachten hoort te houden. In dit artikel zal je over een paar aandachtspunten lezen ter voorbereiding van jouw bruiloft in een park. 

Schijnt de zon?

Allereerst bekijk je de tijd van het jaar en de weersverwachtingen. Bij een gemiddelde gevoelstemperatuur van 20°C is het uit te houden. In een perfecte wereld zou de zon ook schijnen. Pas wel op dat er dan voldoende parasols en overkappingen geplaatst zijn zodat niemand verbrandt. Het voorjaar is erg geschikt voor trouwen vanwege het zachte klimaat. Dit komt ook omdat tijdens de herfst het minste neerslag valt. Aan het begin zal het fris zijn, maar dat went. Qua kleding zal je ook moeten accommoderen. Bezoek ook onze blog over trouwen in elk seizoen. Aanvullend zal je ook arrangementen moeten treffen voor vervoersmiddelen. In meeste regio’s bestaat een trouwdag ook uit een bezoek aan het gemeentehuis. Op de scootmobiel die kant op rijden is leuk, mits je niet doorweekt wordt door de regen.

Invloeden van buitenaf

Hoogstwaarschijnlijk zal je in het park waarin je van plan bent te trouwen te maken krijgen met zogeheten pottenkijkers. Afhankelijk van de status, grootte en andere factoren van het park, bestaat de kans dat alleen een deel van het park gereserveerd is voor de bruiloft. Dit betekent dat er bijvoorbeeld mensen kunnen staren of, in slechtste gevallen, je bekogelen met zooi. Vanzelfsprekend wil niemand dit, maar het is wijsheid om bij deze scenario stil te staan. Een voorzorgsmaatregel hiervoor kan zijn dat je een gebouw(tje) in het park afhuurt en daar de belangrijke ceremonie houdt en daarna pas het park ingaat. Vaak zie je dat de fotograaf het park in wil met het bruidspaar of alleen de bruid(egom). Een andere methode om invloeden van buitenaf te voorkomen is om een beveiliging in te schakelen. Bespreek uitvoerig met het bestuur van het park wat mogelijk is en hoe je soepel de dag doorkomt. Bij goed en tijdig overleg is veel te regelen.