Het ultieme vrijgezellenfeest

De laatste avond dat je vrijgezel bent wil je natuurlijk altijd kunnen herinneren. Daarom is het verstandig om niet te diep in het glaasje te kijken. Het spreekt voor zich dat je je wel een beetje laat gaan op een vrijgezellenfeest. Hoe zich dat zal vormgeven, wie weet. Het organiseren van een vrijgezellenfeest is niet zo zeer in de handen van de bruidegom, maar meer van een vooraf vastgesteld bestuur. In dit artikel zal je van alles te weten komen over het vrijgezellenfeest, wat je eventueel kan verwachten en aan wie je dit feest over moet laten.

Wat is een vrijgezellenfeest?

Het vrijgezellenfeest is een feest dat voor de bruiloft is. Dit feest markeert de laatste dag dat de bruid en bruidegom vrijgezel zijn. Traditioneel is er voor elk een feest waarbij vrouwen en mannen afzonderlijk aanwezig mogen zijn. Het vrouwelijke vrijgezellenfeest is daarom compleet anders ingericht dan het mannelijke vrijgezellenfeest. Het is gebruikelijk dat het vrouwelijke vrijgezellenfeest georganiseerd wordt door een groep vriendinnen van de bruid. Vanzelfsprekend wordt het mannelijke vrijgezellenfeest georganiseerd door een groep vrienden van de bruidegom. Afhankelijk van de relatie met deze vriendinnen en vrienden zal een deel van het vrijgezellenfeest bestaan uit gênante taken, bedoeld om de bruid of bruidegom belachelijk te maken of juist om in de schijnwerpers te zetten.

Jouw vriend(inn)en groep vertrouwen

Vrijgezel zijn is niet ingewikkeld, je bent gewoon op jezelf. Gehuwd zijn is een geheel andere tak van sport. Daarom zal jouw vrijgezellenfeest erg extravagant worden. Juist om een avond te creëren die je nooit zal vergeten. Trouwen en vertrouwen gaan in deze zin samen. Je gaat een bruiloft in met je partner, iemand waarmee je verder je leven mee vertrouwt. Daarvoor ligt de opdracht om je vriendinnen of vrienden te vertrouwen zodat deze een dag kunnen samenstellen waarin jij weinig zeggen in hebt. Geef deze macht aan een beperkt aantal personen. Als alles planmatig moet zijn dan baat het feest erbij om bestuurd te worden door een geringe aantal mensen. Wijs bijvoorbeeld je vader, moeder of broer, zus aan om deze groepen te beheren. 

Een paar ideeën

Voor de vrouwen is het begrijpelijk als je de bruid met vriendinnen naar een popconcert wil brengen of om een leuke workshop te doen. Als workshop kun je ook een kookcursus overwegen of het maken van trouwkleding voor vrouwen. Een wellness center is ook ideaal om te bezoeken waarin je geniet van een sauna en/of spa met zwembad.

Voor de mannen is het geweldig om te gaan paintballen. Er zijn tig bedrijven die zich specialiseren in dit soort entertainment. Ze bieden speciale arrangementen aan voor vrijgezellenfeesten. Wanneer je het juiste bedrijf kiest, is het wellicht mogelijk om de vrijgezel te kleden in een konijnenpak die zelf geen wapen heeft. Een ander bezigheid kan een workshop, gericht op mannen, zijn. Denk hierbij aan een schietbaan of een kookcursus.