In elk seizoen kunnen trouwen

Bij een bruid denken we aan een schitterende vrouw, vaak in witte trouwkleding zoals een trouwjurk. Als vrouw zijnde wil je dat wauw effect creëren wanneer je partner je ziet. Begrijpelijk kun je gaan voor een felle kleur, sieraden met hier een beetje blootgestelde huid. Tenzij je meer gericht bent op het evenement, dan wil je je meer praktisch kleden. Iedereen is namelijk anders in dit opzicht. Het is ten slot van rekening jouw dag en die van je partner. Kleding is iets waar je vrij openlijk over kan praten of juist niet. Deze beslissing is aan het bruidspaar. In dit artikel kom je een enkeling ideeën tegen die deze beslissing kunnen motiveren. 

Volledig bedekt

Wanneer in het jaar je trouwt is van essentieel belang. Dit bepaalt veelal de atmosfeer van je bijeenkomst. Neem een trouwerij in de open lucht; dit is compleet anders in het najaar ten opzicht van het voorjaar, net als dat het hoogseizoen heel veel verschilt van koude wintertijd. Een volledig bedekte jurk is veilig maar warm. Beslis je dus om in de zomer te trouwen of in een warm land, dan zal je het bloedheet krijgen. Daarentegen krijg je het in ieder geval niet koud, hier offer je ander comfort voor in. Wat dit betreft is het verstandig om niet alleen genoegen te nemen met een jurk maar ook om een soort vestje, voor de koukleumen onder ons. Een vestje is één voorbeeld, je kan ook denken aan een sjaaltje, jasje, cape, bodywarmer, vachtje of een jurk met lange mouwen. Sowieso zal je het te verduren krijgen als je je hals bloot laat.

De organisatie van de dag

Je kan eenvoudig ‘s winters trouwen, daarvoor moet je alleen het één en ander voor regelen. Met sneeuw op de foto gaan is misschien ook leuk. Huur een paar sneeuwschuivers in om de wandeling naar de koets gemakkelijk te maken. Zo zijn er meerdere opties om de dag dusdanig in te richten dat weersomstandigheden een non-issue zijn. Voor de jurk zal je je moeten inzetten maar schoenen en extra bekleding draag je mee of laat je een dierbare ophalen. De bruiloft is al een stuk prettiger als deze dingen dichtbij zijn, dat is half het werk om in elk seizoen te kunnen trouwen. Kies je voor een trouwerij die veelal binnen plaatsvindt, dan zal je het sneller warm krijgen. Dan is het handig om ventilatoren, airco’s en veel water te faciliteren.